Logo Lagant Management ConsultantsLogo Lagant Management Consultants
MENU

Training MSP Practitioner®

In de MSP® Practitioner training werk je aan de hand van voorbeelden en casuïstiek aan het toepassen van de principes, processen en thema’s die samen de methodiek vorm geven. Deze training geeft handvatten voor het toepassen van MSP in de praktijk en zorgt ervoor dat er een goede basis wordt gelegd voor het examen. Je kan de training MSP Practitioner klassikaal of via onze populaire Online Zelfstudie volgen.
Duur: 2 dagen | 9:00 – 17:00 uur
Prijs:

v.a. 1.535,00 excl. BTW

Inbegrepen:
Cursusmaterialen
MSP Practitioner examen
ExamTrainer
Licentiekosten

Om het MSP Practitioner examen te kunnen doen dien je het MSP Foundation examen met goed gevolg te hebben gedaan. Wij gaan er in de training dan ook vanuit dat jij niet het manual “Managing Successful Programmes – fourth edition” nodig hebt. Indien dit wel nodig is kunt u het manual separaat op onze website bestellen.

MSP is de meest toegepaste programmamanagementmethode en is opgezet op basis van bewezen best practices. Tijdens deze MSP Practitioner training leer je programma’s beheerst voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten. Je leert hoe je de methode in jouw praktijk kan toepassen. Hierdoor krijgt je een goede kennis van MSP mee die je kunt gebruiken bij het managen van jouw programma.

Als verandergidsen willen we deelnemers echt verder helpen met het succesvol uitvoeren van programma’s. Wij geloven er niet in dat je dit voor elkaar krijgt door alleen theorie in de trainingsdagen te behandelen. Onze trainer, een ervaren MSP programmamanager, legt de verbinding tussen de theorie en de praktijk en zorgt ervoor dat de deelnemers ruimschoots kunnen oefenen met MSP gedurende de klassikale sessies. De theorie kan je immers ook leren uit het bijgeleverde boek en via onze unieke ExamTrainer® die je laat oefenen met de vragen zoals je die ook op jouw examen krijgt.

Tijdens de klassikale bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Opstellen diverse MSP management documenten;
  • Opzetten programma-organisatie conform MSP;
  • Relaties onderkennen tussen de diverse onderdelen van MSP;
  • Praktijksituaties en -voorbeelden;
  • Voorbereiding MSP Practitioner examen;
  • Examentips.

Deze MSP Practitioner training is geschikt voor opdrachtgevers van programma’s, programmamanagers, lijnmanagers die participeren in programma’s en medewerkers die administratieve ondersteuning bieden aan programma’s (PMO’ers) en die zich verder willen verdiepen in de toepassing van MSP in de praktijk.

Voor deelname aan het examen moeten deelnemers geslaagd zijn voor het MSP Foundation examen.

De training MSP Practitioner is gericht op het toepassen van deze methodiek in verandertrajecten. Je krijgt een degelijk inzicht in de opbouw van MSP, de relaties van de diverse onderdelen van MSP en toepasbaarheid in je eigen praktijk.

Deze training leidt tot:

  • Verdieping en verbreed inzicht in programmamanagement volgens MSP;
  • Kennis van de MSP methodiek op Practitioner niveau;
  • Voorbereiding op het MSP Practitioner examen;
  • Eventueel, het MSP Practitioner Certificaat.

Kies je opties voor Training MSP Practitioner®

Wissen

Betaal veilig en snel met iDeal. Je ontvangt van je bestelling een factuur met BTW.
Bestel je bedrijfsmatig en wil je bestellen op factuur? Registreer je dan voor een bedrijfsaccount. Klik hier.

© 1991-2021 Lagant | Alle rechten voorbehouden | 
Webdesign
Top