Games & Simulaties

Zelf het vak leren, door zelf te ervaren tijdens één van de unieke games en simulaties van Lagant. Uit onderzoek blijkt dat mensen beter in staat zijn stof toe te passen in hun eigen omgeving wanneer ze ervaren hoe het moet. 

Wij maken verschil tussen games en simulaties. Een game is een spel waarin de theorie op een leuke en interactieve manier wordt geïllustreerd. Een voorbeeld van een dergelijke game is de “XP Game” waar je Agile en Scrum leert aan de hand van allerlei oefeningen met ballonnen, kaarten, dobbelstenen en touwtjes. In een simulatie wordt een verandertraject nagespeeld op een zo realistische manier. Een voorbeeld van een simulatie is onze Projectmanagement (PM) Simulatie waarin jij een projectmanager speelt van een complex internationaal project. Alle rollen waar jij als projectmanager mee in aanraking komt, worden door acteurs / trainers gespeeld. 

Lagant ontwikkelt haar games & simulaties continue. Omdat mensen op deze manier unieke ervaringen opdoen en ze zo het hun rol als Verandergids het beste oppakken. Wij bieden de volgende games & simulaties:

  • PM simulatie
  • IPMA Projectmanagementbelevenis (simulatie)
  • PRINCE2 Projectmanagementbelevenis (simulatie)
  • Scrum & XP game
  • Bouwen van een dierentuin (AgilePM game)