Agile & Scrum

Hoe richt je jouw teams nu zo in dat ze wel gaan vliegen? Hoe krijg ik vat op wat mijn teams leveren? Hoe maak ik mijn klant tevredener? Hoe zorg ik dat mijn mensen plezier houden in hun werk? Dat zijn de vragen waar Jeff Sutherland en Ken Schwaber in de jaren negentig een briljant eenvoudig antwoord op hebben gevonden door het ontwikkelen van Scrum®.

De wereld is veel sneller geworden. Globalisering grijpt om zich heen. Mobieltjes, internet en social media zijn uit onze samenleving niet meer weg te denken. Het gemak van automatisering zorgt dat ons werk steeds meer verschuift van procesmatig werk naar kenniswerk.

Al die tijd is Scrum als framework om teams beter te laten functioneren aan de top gebleven. Het is nu zelfs de basis om hele bedrijven zoals ING, Heineken, Bol.com en Google op te laten draaien. Het blijkt ook uit het feit dat Scrum® aan de basis ligt van alle moderne Agile Scaling frameworks zoals SAFe®.

Lijkt het jou een goed idee om hier meer van te weten? Schrijf je dan hier in voor een van onze Scrum® trainingen.

Wil je advies op maat?

Verandergids zet jou in je kracht

Wij zien onszelf als de verandergids die jou in je kracht zet. De kern van onze consultancyaanpak ligt in positieve coaching. Een manier van coachen die zich richt op het aanboren van intrinsieke motivatie en het zoeken naar wat (vanuit het verleden bewezen) werkt. Hiermee helpen we jou met:

  • het doorbreken van silo's en patronen
  • de organisatie in beweging brengen
  • visie en strategieontwikkeling
  • transitie naar meer verantwoordelijkheid op de werkvloer
  • experimenteren, leren en verbeteren

Virtual Classroom

Lagant verzorgt al haar klassikale trainingen ook virtueel.
Door onze ervaring met het werken met offshore- en distributed teams hebben we hier veel ervaring in.

De kracht van onze Virtual Classroom trainingen is dat ze vol zitten met visuele werkvormen. Deze stimuleren het in groepjes samenwerken en stoeien met nieuwe concepten. Daarbij maken wij gebruik van de laatste technieken en snufjes op het gebied van teleconferencing en online samenwerktools. Denk aan het uitwerken in kleine subgroepjes middels break-out rooms, waarbij de trainer optimale begeleiding geeft.

Voordelen virtueel trainen:

  • Live sparren met vakidioten en verandergidsen
  • Interactief en prikkelend door verrassende werkvormen
  • Blijvend werken aan je professionaliteit
  • Blijvend inspiratie opdoen

Extra verdieping door door combinatie met online zelfstudies en examentrainers

De online zelfstudies (of examentrainer) maken het mogelijk om extra verdiepingzorgen ervoor dat we in de virtuele training voldoende tijd hebben voor specifieke vragen rond de werksituatie van de deelnemers en toch een examengarantie durven af te geven bij onze trainingen.

Zelf ervaren hoe een demo online zelfstudie werkt? Klik hier voor een live demo. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.