IPMA®

Wil jij meer controle over jouw project? Of wil jij dat jouw projecten succesvoller verlopen? Met een IPMA-diploma certificeer je jezelf. IPMA richt zich op zowel de harde als de zachte kant van projectmanagement. Uit het onderzoek van de Standish Group (CHAOS Report) blijkt dat slechts zo’n 30% van de projecten succesvol worden afgerond. Het goed toepassen van IPMA methode levert een bijdrage aan het succes van jouw project.

Een IPMA-certificering is de beste stap naar aantoonbaar beter project-, programma-, en portfoliomanagement. Het zorgt ervoor dat projecten beheersbaar worden, dat competenties van projectmanagers zichtbaar verbeteren en dat organisaties een keurmerk van kwaliteit en transparantie op het gebied van projectmanagement kunnen overleggen. IPMA-certificering is in de hele wereld dan ook toonaangevend.

IPMA kent vier niveau’s en twee extra certiciceringen:

IPMA A – IPMA A is bestemd voor de zeer ervaren professional. Met het IPMA A-certificaat bewijst u complexe projecten, programma’s of portfolio’s zelfstandig te kunnen leiden. U treedt hiermee toe tot een exclusief gezelschap.  

IPMA B – IPMA B is bestemd voor de ervaren professional. Met het IPMA B-certificaat bewijst u complexe projecten, programma’s of portfolio’s zelfstandig te kunnen leiden.

IPMA C – Met een IPMA level C certificering laat u zien over zowel een goede theoretische kennis van projectmanagement te beschikken, als de capaciteit te hebben de projectmanager van complexe projecten te kunnen ondersteunen. Het IPMA-C-traject laat u op een professionele manier naar projecten kijken, met als doel uw projectmanagement naar een hoger niveau te tillen.

IPMA D – IPMA-D is de certificering voor de beginnende projectmanager, of de wat meer ervaren projectmedewerker met behoefte aan theoretische onderbouwing. Gedurende het IPMA-D traject vergaart u theoretische kennis op alle gebieden van projectmanagement. Ook zult u kritisch uw eigen functioneren binnen projecten leren beoordelen. IPMA-D bestaat uit een Zelf assessment en een theorie-examen. Bij een positief resultaat ontvangt u het internationaal erkende IPMA-D-certificaat en bent u gerechtigd de titel ‘Certified Project Management Associate’ te voeren.

IPMA PMO – IPMA PMO is de certificering voor de beginnende of ervaren professional die werkzaam is in een Project Management Office en behoefte heeft aan meer theoretische onderbouwing en erkenning van zijn of haar vakmanschap.

IPMA Agile Leadership – IPMA Agile Leadership beoogt ervaren professionals in staat te stellen succesvol leiding te geven aan projecten in een Agile context. Het certificaat is gericht op individuele competenties en is daarmee aanvullend op certificaten voor SAFe, Scrum, etc.

IPMA® 1 - Lagant IPMA®

Lagant biedt je de volgende trainingen aan:

IPMA Agile Leadership wordt uitsluitend InCompany georganiseerd. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wil je advies op maat?

Verandergids zet jou in je kracht

Wij zien onszelf als de verandergids die jou in je kracht zet. De kern van onze consultancyaanpak ligt in positieve coaching. Een manier van coachen die zich richt op het aanboren van intrinsieke motivatie en het zoeken naar wat (vanuit het verleden bewezen) werkt. Hiermee helpen we jou met: