MSP®

Programmamanagement wordt steeds populairder binnen organisaties om controle te krijgen over grote strategische veranderingen of om diverse projecten en de afhankelijkheden tussen deze projecten te managen.

Managing Successful Programmes is een raamwerk voor het implementeren van bedrijfsstrategieën en initiatieven, of complexe veranderingen, waarbij een “visie” op de uitkomst van het programma is – een getransformeerde organisatie bijvoorbeeld. Programmamanagement helpt bij het organiseren, beheren, faciliteren en controleren van deze veranderingen zodat de eventuele uitkomst overeenkomt met de gestelde doelen.

Waarom zou je MSP gebruiken?

Organisaties bestaan in een omgeving van constante en toenemende verandering. Organisaties die hebben geleerd hoe ze zichzelf kunnen transformeren door effectief leiderschap en strategische controle, hebben meer kans om te overleven en succesvol te zijn. Programmamanagement wordt steeds meer erkend als sleutel om organisaties in staat te stellen die transformatie te managen.

Wanneer er grote veranderingen spelen, krijg je te maken met complexiteit, risico’s, veel te beheren onderlinge afhankelijkheden en conflicterende prioriteiten. Het is onwaarschijnlijk dat organisaties succesvol veranderingen kunnen doorvoeren wanneer:

  • Er onvoldoende ondersteuning op directieniveau is;
  • Leiderschap zwak is;
  • Er onrealistische verwachtingen van de organisatorische capaciteit en het vermogen om te veranderen zijn;
  • Er onvoldoende aandacht voor voordelen is;
  • Er geen echt beeld van de toekomstige mogelijkheden is;
  • Er een slecht gedefinieerde of slecht gecommuniceerde visie is;
  • De organisatie verandert de cultuur niet;
  • Er is onvoldoende betrokkenheid van belanghebbenden.

MSP biedt een gestructureerd raamwerk en aanpak van programmamanagement dat organisaties kan helpen deze valkuilen te vermijden en hun doelen te bereiken.

MSP kent drie certificeringen:

MSP® Foundation – Met deze certificering toon je aan dat jij de MSP methodiek kent. 

MSP® Practitioner – Met deze certificering toon je aan dat jij MSP ook kan toepassen op jouw eigen projecten. Om te kunnen deelnemen aan het examen dien je het MSP Foundation certificaat te hebben behaald. Het MSP Practitioner certificaat is 3 jaar geldig.

MSP® Advanced Practitioner – Met deze certificering toon je aan dat je voldoende kennis hebt om de MSP-richtlijnen in een complex programma te kunnen toepassen binnen een omgeving die MSP gebruikt. 

Lagant biedt je de volgende trainingen aan:

MSP Advanced Practitioner wordt uitsluitend InCompany georganiseerd. Neem voor meer informatie contact met ons op.

MSP® is een geregistreerde handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

Wil je advies op maat?

Verandergids zet jou in je kracht

Wij zien onszelf als de verandergids die jou in je kracht zet. De kern van onze consultancyaanpak ligt in positieve coaching. Een manier van coachen die zich richt op het aanboren van intrinsieke motivatie en het zoeken naar wat (vanuit het verleden bewezen) werkt. Hiermee helpen we jou met: