Gelukkig zijn er “gekke mieren”

Organisaties moeten veranderen om te kunnen overleven. Zij die dit niet doen zijn ten dode opgeschreven. Om te kunnen veranderen hebben ze andersdenkende nodig die van de gebaande paden durven af te wijken. Ik hoorde laatst een inspirerend verhaal over mieren van Arjan Postma, onze nationale boswachter, die dit heel goed illustreert.

Lees verder Gelukkig zijn er “gekke mieren”

Mijn collega Scrum Master als projectleider

Scrum onder druk  Tja, als de druk hoog wordt, grijpt management weer snel naar oude middelen. Dus we annuleren de sprint review sessie, de retrospective en laten de sprintcadans los. Plannen doen we nog wel…

Lees verder Mijn collega Scrum Master als projectleider

“Groeipijn” en de Carry Mathison Wall uit Homeland

Om de toekomstvisie uit te werken ging het team op een grote brown-“Carry Mathison Wall”-paper aan de slag. Als materiaal gebruikte het team foto’s en ander beeldmateriaal uit een grote berg tijdschriften (kilootje of 8). Deze werden verdeeld in drie stromen. De onderlinge afhankelijkheden werden gevisualiseerd met rode draadjes.

Lees verder “Groeipijn” en de Carry Mathison Wall uit Homeland
Hoe verloopt een praktijkdag van onze AgilePM® Fasttrack training?
Ideas Creativity Planning Office Working Cafe Concept

Hoe verloopt een praktijkdag van onze AgilePM® Fasttrack training?

Lagant beoogt haar studenten te inspireren tot leren en tot het zelf toepassen. Door het laten ervaren van oefeningen vergroten deelnemers hun vermogen om het zelf toe te passen. Zij kunnen het geleerde zelf direct in de praktijk brengen.

Lees verder Hoe verloopt een praktijkdag van onze AgilePM® Fasttrack training?

Verrassend resultaat uit enquête onder programmamanagers↧ Download gratis het rapport

Programmamanagers, change professionals genoemd bij ING zijn verantwoordelijk voor grensoverschrijdende, multi tribe initiatieven, zoals bijvoorbeeld MIFID. Omdat scrum geen oplossingen biedt voor de complexiteit van een grote bank, is Henk bij ING gaan kijken hoe zij overkoepelende programma’s aan haar besturing en uitvoering zou kunnen koppelen.

Lees verder Verrassend resultaat uit enquête onder programmamanagers↧ Download gratis het rapport

Moet iedere Lean Six Sigma professional ook een statisticus zijn?

Lean Six Sigma is een methode die vaak gebruikt wordt binnen bedrijven. De Green Belt certificering is erg populair en cursisten zijn enthousiast.. tot aan de confrontatie met het statistische gedeelte van de training. Bij Lagant is dat gelukkig anders. Lees nu waarom dat zo is.

Lees verder Moet iedere Lean Six Sigma professional ook een statisticus zijn?
Geen projecten in SAFe®
Woman training new female employee in an open plan office

Geen projecten in SAFe®

SAFe® (Scaled Agile Framework) laat zien hoe je met meer dan 80 man aan één product werkt. Wat leren we hieruit voor onze projecten?

Lees verder Geen projecten in SAFe®