Herken de verschillende DISC persoonlijkheidsstijlen in een video call

Gedurende de afgelopen maanden zijn de meesten van ons vertrouwd geraakt met thuiswerken en de nodige video calls. Voor de één is dat geen probleem en voor de ander brengt het heel wat uitdagingen met zich mee. Het herkennen van iemands persoonlijkheidsstijl helpt je om beter met deze uitdagingen om te gaan.

In dit blog kijken we naar de persoonlijkheidsstijlen uit DISC. Als je je communicatie op deze stijlen aanpast, verloopt een call veel soepeler en effectiever. Laten we een kijkje nemen hoe je deze stijlen ook virtueel snel herkent. We gebruiken hiervoor de beeldspraak uit het boek Hoogvliegers van Rosenberg en Silvert. 

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving
De adelaar staat voor D – Dominant 

De adelaar is een leider. Als hij thuis moeten werken, heeft hij de neiging om zich nog meer in hun werk te storten. Hij wil vooruit en stuurt plannen uit om het team, de organisatie, Nederland en de wereld de crisis door te helpen. In een video call komt hij met een compacte agenda, begint snel te praten, vaak zonder te beseffen dat de andere mensen ook het woord willen of dat zijn camera nog uit staat. Een adelaar probeert de call zo kort mogelijk te houden, zodat iedereen weer snel aan het werk kan. Vraag een adelaar vooraf om bij discussies zijn mening als laatste te geven. Het doel van de meeting is immers ieders expertise mee te wegen en tot een gedragen aanpak te komen. 

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving
De papegaai staat voor I – Interactief 

De Papegaai verzamelt mensen om zich heen. Dit hebben ze nodig om een goed gevoel over zichzelf te houden. Ze hebben waarschijnlijk de meeting geïnitieerd of als eerste toegezegd. Ze vertellen aan de eerste aanwezigen enthousiast hun mooie nieuwe ideeën, ook al zijn de ideeën uit de vorige call nog niet half omgezet. Benut de kracht van de papegaai om het doel van de meeting voor iedereen begrijpelijk uit te leggen en met enthousiasmerende werkvormen hiervoor te komen. 


De duif staat voor S – Stabiel 

De duif houdt van stabiliteit in zijn werkomgeving en het mensen naar de zin maken. Daarom kunnen zij nog wel eens wat langer de tijd nodig hebben om te wennen aan thuiswerken. Een dagelijkse check-in helpt de duif om contact te houden met zijn teamgenoten en zorgt voor het besef dat het team er nog steeds voor hen is. Omdat de duif graag de goede vrede bewaart, wil hij zijn mening nog wel eens erg voorzichtig brengen. Zorg ervoor dat deze mening door iedereen gehoord wordt en voldoende aandacht krijgt. De duif weet namelijk precies wie je in de organisatie nodig hebt om dingen voor elkaar te krijgen. 


De uil staat voor C – Consciëntieus 

Voor de uil heeft nu de tijd van zijn leven, mits hij thuis een rustige ruimte voor zichzelf heeft en hij overal bij kan. De uil wekt taakgericht, liefst met een duidelijke takenlijst en met zo min mogelijk verstoringen. De uil raakt geïrriteerd als mensen zich niet aan afspraken of regels houden. Door zijn gedetailleerdheid en oog voor detail heeft de uil in een call meer tijd nodig dan de adelaar of de papegaai om zich een mening te vormen. Informeer hem vooraf over zaken waarbij zijn inzicht van belang is, zodat hij zich al in de zaak kan verdiepen. 

Wil je meer weten over de DISC persoonlijkheidsstijlen? Het is één van de vele onderwerpen die aanbod komt in onze Teamcoach Expierince opleiding! 

Deel dit bericht op social media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Geef een reactie