Logo Lagant Management ConsultantsLogo Lagant Management Consultants
MENU

Trainingen, geen "gouden hamer"

Als organisatie van verandergidsen weten we dit als Lagant maar al te goed. Veel organisaties die bezig zijn met veranderen grijpen snel naar trainingen. Onderzoek wijst echter uit dat trainingen maar voor een zeer beperkt aantal gedragsveranderingen het juiste middel is.
Door: Remi-Armand Collaris op 21 september 2018.
Lezen in: 1 minuut.

Bij Lagant werken verandergidsen

Vooral als het gaat om echt ingrijpende veranderingen zoals overgaan naar een meer Agile werkwijze of een cultuurveranderingen zijn trainingen minder effectief. Al jaren verzorgen wij in het kader van projecten en professionaliseringstrajecten die we begeleiden workshops met veel interactie en ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het samen cyclisch vinden van de meest passende oplossingen. Hiermee zetten we medewerkers en managementteams in hun kracht. Zo hebben we voor BAM Infra Nederland een interactieve managementworkshop Agile@Scale georganiseerd, gevolgd door een heidag voor alle ontwikkelteams en product owners binnen deze afdeling. Een hilarische dag met 50 man op de hei die pingpongballen overgooien, ballonnen blazen, kaplahuisjes bouwen, Scrum ontdekken en heerlijk eten natuurlijk.

Meer dan alleen trainingen

“Waarom zie ik dat dan op jullie site niet terug?” kunt je je afvragen. Daar gaat dus vanaf nu verandering in komen. Want wij staan voor “Blijvend resultaat uit veranderen” en dan is trainingen geven – hoe goed ze ook zijn – maar één van de middelen.

Geschreven door Remi-Armand Collaris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maandelijks inspirerende tips en informatie ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Lagant partners
© 1991-2021 Lagant | Alle rechten voorbehouden | 
Webdesign
Top