Logo Lagant Management ConsultantsLogo Lagant Management Consultants
MENU

10 tips om slimmer te werken: tip 6 - Doe één ding tegelijk en maak het af!

To do two things at once, is to do neither... - Publilius Syrus
Door: Jennefer Boskeljon op 9 september 2021.
Lezen in: 2 minuten.

Multitasken geeft het gevoel lekker efficiënt en productief bezig te zijn. Maar niets is minder waar… Het continue of onnodig switchen tussen taken kost juist éxtra tijd en energie. En daarbij vergroot je de kans op fouten en ‘losse eindjes’. Met jouw bewuste brein kun je maar één ding tegelijk goed doen. Reden genoeg om hier definitief mee te stoppen!

  • Gun het jezelf om 1 ding tegelijk te doen en deze klus de aandacht te geven die het verdient. En maak het ook het liefst af voordat je met iets nieuws begint. Hiermee vergroot je naast jouw focus ook de kwaliteit én de efficiency van je werk.
  • Wist je dat jouw gesprekspartner het direct merkt als je niet naar hen luistert met 100% aandacht? Ook als je aan de telefoon bent. Je reageert dan vaak een fractie te laat of blijft hangen in ‘ehhh’. Dit is niet alleen weinig respectvol, maar ook niet effectief. Sluit dus alle applicaties op je PC even als je aan de telefoon bent. Of loop even op en in neer om het bloed weer te laten stromen in je lichaam en naar je hersenen. Heb je gelijk extra beweging.
  • Ben je bezig met een grote klus en komt er tussendoor tóch iets op je pad dat je voor je gevoel echt NU moet oppakken? Leg dan dat waar je mee bezig was even opzij en schenk deze nieuwe taak jouw volledige aandacht. Noteer waar je gebleven bent, zodat je de oude taak ook snel weer op het juiste punt kunt oppakken.

Dit is de zesde tip uit een reeks van 10 tips om slimmer te werken.

Introductie
Tip 0 Op tijd komen
Tip 1 Maak een dagplanning
Tip 2 Focus op waar je zelf invloed op hebt
Tip 3 Afspraken met jezelf nakomen
Tip 4 L.E.U.K. eerst
Tip 5 Maak je hoofd leeg
Tip 6 Doe één ding tegelijk en maak het af!
Tip 7 Cluster activiteiten
Tip 8 Creëer een opgeruimde werkplek
Tip 9 Ban stoorzenders uit
Tip 10 De dag positief afronden

Ook jij kunt slim werken met meer resultaat én plezier! Jennefer Boskeljon geeft bij Lagant een klassikale vaardigheidstraining Timemanagement, ook kun je deze training als zelfstudie Timemanagement volgen.

Wil je meer weten? Of eerst vrijblijvend kennismaken? Schrijf je dan in voor de gratis inspiratieworkshop Timemanagement.

Geschreven door Jennefer Boskeljon

Jennefer Boskeljon is een coach, trainer en expert met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van slim werken en persoonlijke effectiviteit. Haar doel is om werkend Nederland niet alleen efficiënter, maar ook succesvoller én gelukkiger te maken. Het afgelopen decennium heeft zij duizenden professionals in heel veel verschillende organisaties mogen inspireren en motiveren om slimmer te werken met betere resultaten en meer werkplezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maandelijks inspirerende tips en informatie ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Lagant partners
© 1991-2021 Lagant | Alle rechten voorbehouden | 
Webdesign
Top