Blogs en artikelen

Als Verandergidsen delen we graag onze kennis. Hieronder vind je de tips, blogs, formats en artikelen die wij publiceren. Wil jij ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of maak jezelf volger van onze site https://www.linkedin.com/company/lagant 

Blog
Natasja Spaans

Hoe bouw je als Product Owner goed presterende Scrum Teams?

De interactie van een Product Owner met het ontwikkelteam is cruciaal voor hun prestaties. Is deze interactie niet goed, dan kan dit een goed presterend team flink de grond in boren. Hier lees je de 10 belangrijkste dingen je als Product Owner kan doen om goed presterende Scrum teams te bouwen.

Lees verder »
Agile & Scrum
Natasja Spaans

Hoe word ik Scrum Master?

Na jezelf jarenlang te hebben ontwikkeld in jouw huidige functie, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Je hebt door de jaren heen al wat meer gezien of gehoord over Scrum, maar echte ervaring heb je er nog niet mee. Toch ben jij nieuwsgierig geworden naar wat momenteel misschien wel een van de meest gewilde rollen is: Scrum Master! Maar hoe bemachtig je deze functie, wanneer je nog nieuw bent met de Scrum Master rol? In deze blog worden 7 tips besproken die kunnen helpen om je eerste baan als Scrum Master binnen te slepen zonder eerder in deze rol te hebben geacteerd.

Lees verder »
Nieuws
Orlando Heijmerink

Nieuw examengarantie bij Lagant!

Professionals en ZZpérs willen inzetbaar blijven in de toekomst. Het behalen van certificaten is daarom belangrijk. Opdrachtgevers selecteren bij sollicitatieprocedures daar als eerste op. Met

Lees verder »
Blog
Jos Veltman

Thuiswerken

We moeten er nu allemaal aan geloven: thuiswerken!! Als Scrum Master zit je natuurlijk het liefst midden in je team. Je hebt je antennes uitstaan en je hoort en ziet wat er om je heen gebeurt. Je hebt spontane gesprekken met iedereen. Hoe zorg je nu dat je vanuit huis net zo effectief bent als bij je team bent.?

Lees verder »
Video
Orlando Heijmerink

Virtueel Classroom Training

De kracht van onze Virtual Classroom trainingen is dat ze vol zitten met visuele werkvormen. Deze stimuleren het in groepjes samenwerken en stoeien met nieuwe concepten. Daarbij maken wij gebruik van de laatste technieken en snufjes op het gebied van teleconferencing en online samenwerktools. Denk aan het uitwerken in kleine subgroepjes middels break-out rooms, waarbij de trainer optimale begeleiding geeft.

Lees verder »