Blogs en artikelen

Als Verandergidsen delen we graag onze kennis. Hieronder vind je de tips, blogs, formats en artikelen die wij publiceren. Wil jij ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of maak jezelf volger van onze site https://www.linkedin.com/company/lagant 

Agile & Scrum
Basile Lemaire

Coachen naar wendbaarheid = coachen naar een groeimentaliteit

Een agile mindset is een grondslag voor een wendbare organisatie. Er bestaat dan geen falen maar er zijn vooral kansen om te leren. Mensen accepteren veranderingen en passen zich gemakkelijk aan. Iedereen is open en transparant, ook wanneer men fouten maakt. Een organisatie met een agile mindset heeft dus alles te maken met houding en gedrag van haar mensen. Wat betekent dat voor het individuele teamlid? Of manager?

Lees verder »
Blog
Basile Lemaire

Een agile mindset – wat is dat eigenlijk?

Agile transformaties zijn niet altijd gemakkelijk. Een veelgehoorde uitdaging van agile coaches is dat het in de organisatie ontbreekt aan een agile mindset. Dat geldt dan voor zowel medewerkers in teams als bij het (nog klassiek georganiseerde) management. Maar wat is dan die agile mindset?

Lees verder »
Blog
Natasja Spaans

Herken de verschillende DISC persoonlijkheidsstijlen in een video call

Gedurende de afgelopen maanden zijn de meesten van ons vertrouwd geraakt met thuiswerken en de nodige video calls. Voor de één is dat geen probleem en voor de ander brengt het heel wat uitdagingen met zich mee. Het herkennen van iemands persoonlijkheidsstijl helpt je om beter met deze uitdagingen om te gaan.

Lees verder »
Blog
Orlando Heijmerink

Klant aan het woord

Er is niets dat wij leuker vinden dan klanten blij maken. Ben jij nieuwsgierig naar wat een verandertraject van Lagant voor jullie organisatie kan betekenen? In dit korte filmpje vertelt Tames Rietdijk, CEO van Business Forensics over het verandertraject, de samenwerking en wat deze verandering hun heeft opgeleverd, juist in deze tijd!

Lees verder »
Agile Project Management
Orlando Heijmerink

Een succesvolle onderneming met Agile Projectmanagement

Kiest jouw organisaties voor Agile of werken jullie nog volgens de traditionele projectmanagement methode? Wist je dat deze twee heel mooi met elkaar te combineren zijn? Lees snel verder en luister wat Albert Smits, CEO van Unified Post, hierover te vertellen heeft.

Lees verder »
Blog
Jeroen Ykema

Agile & COVID-19

De meningen over Agile organisaties zijn nog altijd verdeeld. Wat juist gedurende deze crisis interessant is, zijn de verschillen in aanpassingsvermogen van bedrijven in de huidige omstandigheden. Hierover heeft McKinsey & Company een interessant artikel geschreven.

Lees verder »