Blogs en artikelen

Als Verandergidsen delen we graag onze kennis. Hieronder vind je de tips, blogs, formats en artikelen die wij publiceren. Wil jij ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of maak jezelf volger van onze site https://www.linkedin.com/company/lagant 

Blogs/artikelen 2 - Lagant Blogs/artikelen
Agile & Scrum
Basile Lemaire

Aannames: wél doen om te bouwen aan teamvertrouwen

“To assume is to make an ass out of u and me”, zei een leidinggevende ooit eens tegen me. Want aannames zijn slecht, zo werd mij jaren geleden geleerd. Maar kan het doen van aannames ons in onze agile werkpraktijk ook helpen?

Lees verder »
Blogs/artikelen 4 - Lagant Blogs/artikelen
Agile & Scrum
Basile Lemaire

Coachen naar een agile mindset, hoe doe je dat?

Als agile coaches zijn we er verantwoordelijk voor dat we van groepen mensen wendbare teams maken. Dat betekent dat we zorgen dat teams (of hele organisaties) een agile mindset krijgen: intensief samenwerken en transparant, open en leergierig gedrag laten zien. Om daar te komen moeten we aan de bak met individuen en hen een growth mindset of groeimentaliteit bijbrengen. Klinkt allemaal mooi maar hoe doe je dat nou?

Lees verder »
Blogs/artikelen 5 - Lagant Blogs/artikelen
Agile & Scrum
Basile Lemaire

Coachen naar wendbaarheid = coachen naar een groeimentaliteit

Een agile mindset is een grondslag voor een wendbare organisatie. Er bestaat dan geen falen maar er zijn vooral kansen om te leren. Mensen accepteren veranderingen en passen zich gemakkelijk aan. Iedereen is open en transparant, ook wanneer men fouten maakt. Een organisatie met een agile mindset heeft dus alles te maken met houding en gedrag van haar mensen. Wat betekent dat voor het individuele teamlid? Of manager?

Lees verder »
Blogs/artikelen 6 - Lagant Blogs/artikelen
Blog
Basile Lemaire

Een agile mindset – wat is dat eigenlijk?

Agile transformaties zijn niet altijd gemakkelijk. Een veelgehoorde uitdaging van agile coaches is dat het in de organisatie ontbreekt aan een agile mindset. Dat geldt dan voor zowel medewerkers in teams als bij het (nog klassiek georganiseerde) management. Maar wat is dan die agile mindset?

Lees verder »