NLP voor Agile coaches

Samen ambities bepalen, intensieve samenwerking, korte cycli met een scherpe focus en inspelen op de dynamiek van veranderende klant- en organisatiewensen. Zie je deze kenmerken van wendbaar werken terug in jouw organisatie? Ben jij de agile coach, scrum master, product owner of leidinggevende die ervoor wil zorgen dat teams ook echt als teams gaan vliegen?

In teams zitten verschillende mensen, met verschillende talenten en verschillende karaktereigenschappen. Als iedereen goed samenwerkt en zijn of haar kracht en talent inzet ten behoeve van het team, is het team effectief en werk je prettig samen. Maar mensen kunnen botsen, ideeën kunnen botsen, of het gedrag van de een kan weerstand oproepen bij de ander.

Wat kun je als agile coach, scrum master, product owner of leidinggevende doen? Welke interventies kun je plegen en welke hulpmiddelen kun je inzetten? Wat hiervan past er goed bij jouw persoonlijkheid zodat het in jouw praktijk ook echt werken?

NLP voor Agile Coaches – geeft teamcoaches en leidinggevenden in agile en lean omgevingen de tools om van groepen mensen teams te maken.

NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Via NLP krijg je inzicht in de processen die een rol spelen in de communicatie met anderen. De opleiding zorgt ervoor dat je de patronen van mensen beter gaat inschatten en hier effectiever op gaat inspelen. De NLP technieken worden wereldwijd met succes toegepast door people managers, coaches, changemanagers en salesprofessionals.

Op basis van jouw persoonlijke profiel ga je, samen met andere agile professionals, aan de slag met het ontwikkelen en toepassen van de coachingsvaardigheden die bij jou passen. De zakelijke toepassing van de NLP technieken staat hierin centraal. We gaan ervan uit dat je (enige) kennis van of ervaring met agile werken hebt.

Deze training bestaat uit 6 blokken van 2 dagen. Elk blok staat in het teken van een bepaald thema waarmee we op een logische wijze de principes van NLP en agile coachen samenbrengen en bekrachtigen:

  1. Communicatie en gedrag
  2. Verbinding creëren
  3. Coachingstechnieken
  4. Invloed door taal
  5. Systemisch werken
  6. Certificering

In totaal gaan we 12 dagen samen aan de slag met praktische werkvormen. Voorafgaand aan de training nemen we een korte persoonlijkheidstest (CADT-analyse) met je af. De uitkomsten daarvan zijn een handreiking voor je persoonlijke leerdoel en gebruiken we als jouw persoonlijke leidraad tijdens de training.

De eerste dag starten we met het vaststellen van jouw persoonlijke leerdoelen en geven we inzicht in agile coaching en de kracht van NLP. Dat doen we aan de hand van de CADT-analyse, het NLP communicatiemodel en de NLP-vooronderstellingen. Door direct te oefenen maak je je de essentie van de stof direct eigen en is de stap naar de praktijk gemakkelijk te maken.

Ieder volgend blok start met een samenvatting en intervisie, gevolgd door nieuwe theorie rond coaching en NLP-technieken binnen de context van agile werken. Praktisch en direct toepasbaar.

Start direct met NLP voor Agile coaches!

Geen evenementen gevonden!